nettikuva_yleisoa1000.jpg

MÅNGSIDIGT OCH AKTUELLT PROGRAM

____________________________

Under evenemanget som pågår i tre dagar ordnas över 160 timmar seminarieprogram och workshopar i sammanlagt 20 olika parallella utrymmen i Tammerforshuset, Tavastlands Scoutdistrikts utrymmen, i Linna-byggnaden vid Tammerfors universitet samt i Monitoimitalo 13. Välkommen med!

Evenemangsprogrammet produceras av fyra huvudarrangörer samt av över 80 samarbetspartner, såsom församlingar och kommuner, universitet och yrkeshögskolor samt flera olika organisationer. Även många av de programpunkter som ordnas på det gemensamma evenemanget erbjuds i form av samarbeten mellan olika aktörer.

Utöver seminarieinnehållet erbjuder evenemanget även friare nätverkande, uppträdanden och konserter, hantverk och kultur, jippon, berättelser och upplevelser samt avdelningar och presentationspunkter med cirka 80 utställare.

Under alla dagar av evenemanget erbjuds även specialprogram för barn- och familjearbetare, verkstadsanställda, personer som sysslar med uppsökande arbete och specialungdomsarbete, organisationsanställda samt ungdomsarbetare vid församlingar och kommuner. Utöver specialprogrampunkterna betraktar vi världen och dess fenomen tillsammans, funderar på gemensamma frågor och naturligtvis på de unga och ungdomen.

Information om evenemangets tidtabell.

ohjelmanaamat.jpg

 

På måndag njuter vi av en internationell stämning och hittar en gemensam ton

Måndagens dragplåster är Karri Miettinen, det vill säga Paleface. Genom hans berättelser och konst får vi chansen att beröra världen. Världen undersöks även genom olika innovationer inom det europeiska ungdomsarbetet och genom att inta ett internationellt perspektiv på hur man kan utveckla det digitala arbetssättet. Dessutom försöker vi hitta en gemensam ton genom konflikthantering och genom att tillsammans skapa till exempel familjecenter, sommararbete till unga och skaffa pengar till organisationerna.

Måndagens program i sin helhet (programmen presenteras på det språket som de hålls)

På tisdagen diskuterar vi stora frågor och orienterar oss i samhället

Tisdagens stjärnor är journalisten Jenni Pääskysaari, psykologen Tiina Röning och komikern Joonas Nordman. Genom Jennis böcker funderar vi på de förväntningar som riktas till unga. Tiina talar om mental hälsa och Joonas leder talk showen Puhu Rahasta (sv. Tala om pengar). På tisdagen får vi chansen att orientera oss i samhället genom tiotals viktiga teman samt genom en kommunvalsdiskussion och genom att offentligt höra riksdagens bildningsutskott.

Tisdagens program i sin helhet (programmen presenteras på det språket som de hålls)

Onsdagen bjuder på allvarliga frågor och stora namn

Talare under den sista evenemangsdagen är psykoterapeuten Maaret Kallio, psykiatern Hannu Lauerma, forskaren Kaisa Vuorinen och över-innovationsaktivisten Anssi Tuulenmäki. Maaret berättar om mänskligt bemötande, Hannu och Kaisa leder en diskussion om det goda, det onda och om nåd. I sitt eget program handleder Anssi åhörarna i att utveckla nytt och obeskådat. Dessutom behandlar vi megatrender och ungdomslagen samt diskuterar värdefrågor.

Onsdagens program i sin helhet (programmen presenteras på det språket som de hålls)

Programmet på svenska:

Näyttökuva 2017-02-20 kohteessa 12.07.09.png Näyttökuva 2017-02-20 kohteessa 12.07.33.png Näyttökuva 2017-02-20 kohteessa 12.07.48.png Näyttökuva 2017-02-20 kohteessa 12.08.02.png

 

Ti kl 9.00 – 10.15 (Riffi)Varför måste vi tappa bort ungdomarna först?

Ti kl 10.45 – 12.00 (Riffi) Att bygga bärande relationer med unga

Ti kl 12.30 – 14. 00 (Riffi) Kometen kommer? Unga och mediekritik

Ti kl 14.30 – 16.30 (Riffi) Hur bemöts ungdomar inom välfärdstjänster?

Ti kl 15.30 – 17.00 (Opus 4) Ska vi snacka? Workshop

 

Och det är inte allt…

streetparty.jpg


På Pakkahuone i Tammerfors tullkammare ordnas partyn under båda kvällarna. I samband med anmälan kan du skaffa dig en biljett till det party som passar dig bäst. Till StreetPartyt på Pakkahuone betalar man en separat inträdesavgift. Som huvudartist på måndag kväll uppträder Ismo Alanko, och på tisdag intas scenen av Pauli Hanhiniemi. Båda kvällarna står även servering på programmet. Dessutom bjuder man på modern cirkus, DJ och möjlighet att själv sjunga i ett band i livekaraoken.

På måndag kan man välja att bära svarta kläder och solglasögon, och ta sikte mot Blues Brothers-mässan. Temagudstjänsten är kryddad med filmmusik och börjar i Tammerfors domkyrka kl. 18.00.bluesbrothers.jpg

 

Efter mässan kan man fortsätta kvällen på restaurang Telakka på UNG2017-evenemangets Psalm- och vinkväll (fi. Virsi ja viini -ilta). Evenemanget börjar kl. 21.00, och kvällsprogrammet leds av kyrkoherde Kari Kanala. Under kvällen får man höra psalmönskemål från påverkare inom ungdomsbranschen.

På tisdag kväll firar man kyrkans specialungdomsarbetes 50-årsjubileum med en gospelkonsert i Tammerforshuset. Klockan 20.00 intas scenen i den stora salen av Jouko Mäki-Lohiluoma, Teppo Nuorva, Mikko Löytty och Sakari Löytty, som framför låtar i anslutning till temat.

Mera information om annat program.