nettikuva_yleisoa1000.jpg

MONIPUOLISTA JA AJANKOHTAISTA OHJELMAA

____________________________

Kolmipäiväisessä tapahtumassa järjestetään yli 160 tuntia seminaariohjelmaa ja työpajoja kaikkiaan noin kahdessakymmenessä eri rinnakkaistilassa, jotka sijoittuvat Tampere-taloon, Hämeen partiopiirin toimitilaan, Tampereen yliopiston Linna-rakennukseen sekä Monitoimitalo 13:een. Tervetuloa mukaan!

Tapahtuman ohjelman tuottavat neljän pääjärjestäjän lisäksi yli 80 yhteistyötahoa, joiden joukossa on mukana seurakuntia ja kuntia, yliopistoja ja ammattikorkeakouluja sekä useita järjestöjä. Yhteisessä tapahtumassa myös monet ohjelmat toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Seminaarisisältöjen lisäksi tapahtumassa on tarjolla vapaamuotoisempaa verkostoitumista, keikkoja ja konsertteja, kädentaitoja ja kulttuuria, tempauksia, tarinoita ja elämyksiä sekä noin 80 näytteilleasettajan osastot ja esittelypisteet.

Kohdennettuja sisältöjä tarjotaan kaikkina päivinä lapsi- ja perhetyöntekijöille, työpaja-ammattilaisille, etsivää työtä tai erityisnuorisotyötä tekeville, järjestöissä työskenteleville sekä seurakuntien ja kuntien nuorisotyöntekijöille. Kohdennettujen ohjelmien lisäksi tarkastellaan yhdessä maailmaa ja sen ilmiöitä, yhteisiä asioita sekä tietysti nuoria ja nuoruutta.

Tapahtuman aikataulu >>

ohjelmanaamat.jpg

Maanantaina tuodaan maailma lähelle
ja löydetään yhteinen sävel

Maanantain nimi on Karri Miettinen eli Paleface, jonka tarinoiden ja taiteen kautta päästään koskettamaan maailmaa. Maailmaa tarkastellaan myös eurooppalaisen nuorisotyön eri innovaatioiden kautta sekä kuulemalla kansainvälistä näkökulmaa digitaalisen työotteen kehittämiseen. Yhteistä säveltä taas etsitään konfliktinratkaisusta sekä tekemällä yhdessä esimerkiksi perhekeskusta, nuorille kesätöitä ja järjestöille rahaa.

Maanantain ohjelma >>

Tiistaina puhutaan suuria asioita
ja orientoidutaan yhteiskunnallisesti

Tiistain tähtiä ovat toimittaja Jenni Pääskysaari, psykologi Tiina Röning ja koomikko Joonas Nordman. Jennin kirjojen kautta pohditaan nuoriin kohdistuvia odotuksia, Tiina puhuu mielenterveyden puolesta ja Joonas juontaa Puhu Rahasta Talk Shown. Yhteiskunnallista orientaatiota tiistaihin tuovat kymmenien tärkeiden aiheiden lisäksi sekä kuntavaalikeskustelu että eduskunnan sivistysvaliokunnan julkinen kuuleminen.

Tiistain ohjelma >>

Keskiviikko
on tiukkaa asiaa
ja isoja nimiä

Viimeisenä tapahtumapäivänä puhujavieraiksi saapuvat psykoterapeutti Maaret Kallio, psykiatri Hannu Lauerma, tutkija Kaisa Vuorinen sekä yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki. Maaret kertoo inhimillisestä kohtaamisesta, Hannu ja Kaisa johtavat puhetta hyvästä, pahasta ja armosta. Anssi ohjaa omassa ohjelmassaan kehittämään uutta ja ennennäkemätöntä. Näiden ohella tartutaan kiinni megatrendeihin ja nuorisolakiin sekä käydään arvokeskustelua.

Keskiviikon ohjelma >>

Eikä siinäkään vielä kaikki…

streetparty.jpg
Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella järjestetään NUORI2017-tapahtuman molempina iltoina bileet, joista sopivammalle illalle on mahdollista hankkia lippu ilmoittautumisen yhteydessä. Pakkahuoneen StreetPartyihin on erillinen pääsymaksu. Maanantai-illan pääartistina esiintyy Ismo Alanko, ja tiistaina lavalle nousee Pauli Hanhiniemen retkue. Molempina iltoina ohjelmassa on myös ruokailu, nykysirkusta, DJ sekä mahdollisuus esiintyä itse bändin solistina livekaraokessa.

Maanantaina pukukoodiksi voi valita myös mustan asun sekä aurinkolasit ja suunnata Blues Brothers -messuun. Teemallinen leffamusiikilla maustettu ehtoollisjumalanpalvelus alkaa Tampereen tuomiokirkossa iltakuudelta.

bluesbrothers.jpg

 

Messun jälkeen iltaa voi jatkaa myös ravintola Telakalla NUORI2017-tapahtuman Virsi ja viini -illassa. Tilaisuus alkaa iltayhdeksältä, ja kirkkoherra Kari Kanalan vetämässä illassa kuullaan myös nuorisoalan vaikuttajien omia virsitoiveita.

Tiistai-iltana Tampere-talossa juhlitaan 50-vuotiasta kirkon erityisnuorisotyötä gospel-konsertilla. Kello 20 Ison Salin lavalle nousevat Jouko Mäki-Lohiluoma, Teppo Nuorva, Mikko Löytty ja Sakari Löytty esittämään aiheeseen sopivia biisejään.

Tapahtuman oheisohjelmaan kuuluvat myös:

Ma klo 21 Virsi ja viini ilta, Telakka

Ti klo 9.30, 11.30 ja 13.30 Kaupunkiseikkaillen ideoita monikulttuuriseen nuorisotyöhön (Plan International)

Ti klo 14.30 Lasten katedraali - leikkisä kirkko! Finlaysonin kirkossa

Ti klo 17.30 Pipliaseuran ja Lasten Keskus & Kirjapajan uutuuksien julkistamisjuhla, Duetto 2

Ti klo 18 Yhdessä! Sateenkaarihartaus Keskustorin Vanhassa kirkossa

Ti klo 18 Tähtihetkiä yhteiseksi hyväksi, Hämeen partiopiirin tila

Ti klo 19.15 Selviämistarinoita -kirjan julkistamistilaisuus, Duetto 1

Ti klo 20 Kirkon erityisnuorisotyön 50-vuotisjuhlakonsertti, Iso Sali

Ti klo 9 - 17 SomeCamp, Monitoimitalo 13

sekä koko tapahtuman ajan:

- Pyhiinvaellus Tampere
- Humans of the Rainbow -näyttely
- #minälupaan-valokuvauspiste
- Järjestö100-valokuvanäyttely
- Sorsapuistosalin lavaohjelma, tietoiskut, musiikkiesitykset sekä Päiväkirjaklubi
 

>> Oheisohjelma on koottu omaksi alasivukseen.

>> Monitoimitalo 13:n ohjelma sekä SomeCamp löytyvät omalta alasivultaan.